World View će balonom voditi turiste gotovo do svemira (VIDEO)

Posted on 11/3/2015 by with 0 comments

Kompanija World View, koja planira voditi turističke ture na visinu oko 30 kilometara pomoću kapsula koje će biti zakačene za velike balone na helij, uspješno je testirala smanjeni model sustava.

Kao što se vidi u videu, balon je uspješno podigao letjelicu na nekih 32 kilometra iznad Zemlje, da bi se nakon toga jednako uspješno prizemljio, čime je kompanija dobila potvrdu da sve savršeno funkcionira, pa sada može dalje razvijati kapsulu i balon koji će prevoziti ljude.

Prava kapsula će jednog dana primiti šestoro turista i dva pilota, a balon na helij koji će ju podići na 30 km visine, imat će veličinu nogometnog igrališta.

Let do željene visine će trajati između jednog i dva sata, nakon čega će putnici moći uživati u pogledu na zakrivljenost Zemlje i steći utisak da se nalaze u svemiru, mada će im do ‘pravog’ svemira nedostajati nešto više od 70 kilometara, a neće biti u prilici ni osjetiti mikrogravitaciju, za razliku od putnika suborbitalnih letova koje će recimo ponuditi Bransonov Virgin Galactic.

Cijena leta World View balonom će iznositi oko 75.000 dolara po osobi, što ne djeluje baš kao sitniš, no kažu da je znatno prihvatljivije od svih drugih kompanija koje razvijaju suborbitalni turizam. Prvi turistički letovi su planirani za 2017. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home