Sve manje nudističkih kampova na Jadranu

Posted on 7/8/2015 by with 0 comments

Hvar je poznato odredište, osim kampa u Vrboskoj, naturističkih plaža ima diljem otoka. Priča o naturizmu u Vrbovskoj počela je na susjednom otočiću Zečevu. Tamo je otvoren jedan restoran i počela je ekspanzija naturizma.

U kampu nema zurenja, samo normalan i zdrav odnos prema ljudskom tijelu. Ako imaš problema sa svojim tijelom i non stop ga popravljaš onda tome nikada nema kraja. Ako se ujutro probudiš, pogledaš se i kažeš si: danas baš dobro izgledam, onda je problem riješen za cijeli dan, poručuje nudistica iz Slovenije.

Predrasude da su nudistički kampovi leglo ekshibicionizma ili devijantnog seksualnog ponašanja ove ljude ljuti. Iako je Hrvatska u prošlom stoljeću bila top nudistička destinacija, u današnje vrijeme sve se više zakopčavamo do grla.

Čini mi se da je situacija lošija nego 70-ih. Mi smo ovdje južno od Zadra jedan od rijetkih naturističkih kampova i općenito u Hrvatskoj koliko mi je poznato sve je manje ovakvih sadržaja što mislim da nije opravdana poslovna odluka, smatra Toni Damjanić, direktor kampa “Nudist”.

U kampu nikada nije bilo problema, no moglo bi ih biti ako se kampovi i plaže nastave zatvarati. Nudisti su gosti koji se vraćaju, koji dolaze i u predsezoni i posezoni, koji troše kako u kampu tako i u mjestu i destinaciji, to su vrlo poželjni gosti.

O nudizmu svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali u zemlji koja se diči svojom turističkom tradicijom raznovrsnost je imperativ. I u konačnici, o onome što niste probali ne treba unaprijed suditi.

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home