Pogledajte kako je bilo Danima Vespe u Biogradu (FOTO)

Posted on 6/15/2015 by with 0 comments

Biogradsko izdanje Vespa World Daysa ostat će zapamćeno kao najveći Vespa susret u povijesti, priopćili su organizatori. 11 tisuća posjetitelja, više od 5 tisuća Vespi, 328 Vespa klubova iz 33 zemlje, brojke su kojim je zaključeno četverodnevno druženje Vespaša u Biogradu na Moru i Zadru. U Dalmaciju su doputovali iz svih krajeva svijeta, među ostalima iz Kanade, Meksika, Izraela, Tajvana, Brazila. Najviše ih je stiglo iz domovine Vespe – Italije. Organizatori događanja Vespa klub Hrvatska te gradovi Biograd na Moru i Zadar iznimno su zadovoljni velikim uspjehom susreta te pozitivnim dojmovima brojnih gostiju.

“Iako se dojmovi još nisu slegli, prezadovoljni smo cijelim događajem. Osobito sam ponosan na tim od 112 ljudi, članova Vespa kluba Hrvatska koji su na svojim leđima iznijeli zahtjevan posao organizacije. Naši gosti Vespaši imaju samo riječi hvale za susret, a posebno su oduševljeni lokacijom i našim prirodnim ljepotama.”, izjavio je predsjednik Vespa kluba Hrvatska Rafael Čuljak, dodavši kako će se velik broj njih sigurno ponovno vratiti u Biograd.


Najzanimljiviji dio ovog jedinstvenog događaja bila je subotnja svečana vožnja od Biograda do Zadra. 10-ak kilometara duga kolona Vespi koja se protezala između dva grada, izazvala je oduševljenje lokalnog stanovništva i turista koji su ih dočekivali duž cijele trase. Veliki interes pobudila je i izložba najstarijih modela Vespe – Faro Basso iz 40-ih i 50- ih godina prošlog stoljeća, postavljena u zadarskoj crkvi Sv. Donata.

Vespaši su od četvrtka do nedjelje uživali u dnevnom obilasku turističkih znamenitosti, večernjem zabavnom programu, gastro delicijama i,
naravno, razgledavanju najraznovrsnih modela Vespi. Podsjetimo, Vespa World Days je otvorio ministar turizma Darko Lorencin koji je imao priliku i provozati se na Vespi biogradskim ulicama.

Susret je završen predajom domaćinstva Vespa klubu Francuska koji će organizirati Vespa World Days 2016. u Saint-Tropezu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home