Lupino izlaže u Zračnoj luci Zagreb

Posted on 5/22/2015 by with 0 comments

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb u četvrtak je otvorena izložba radova Stephana Lupina, poznatog hrvatskog umjetnika i fotografa, pod nazivom lupinizam.

Prva je to u nizu izložbi u sklopu inicijative kojom se Međunarodna zračna luka Zagreb otvara umjetnosti u skladu sa svjetskim trendovima, sa željom da putnicima i posjetiteljima pruži dodanu vrijednost a hrvatskim umjetnicima omogući predstavljanje njihovih radova.

U sklopu izložbe na tri različite lokacije unutar putničkog terminala postavljeno je sveukupno 16 radova, slika i umjetničkih skulptura.

 

„Lupinizam je moj autentični, unikatni pravac i rekao bih energija, u kojem je sublimirano svo moje dosadašnje umjetničko stvaralaštvo. U temeljima lupinizma je snaga, moć, asketizam, mitologija, unutra je cijeli moj život, sve što sam proživio i apsorbirao. Lupinizam je već predstavljen na izložbi u New Yorku, a ovo ljeto nastavljam s predstavljanjem i na međunarodnoj sceni. Zahvaljujem Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb na mogućnosti izlaganja i na tome što su u lupinizmu prepoznali vrijednost i međunarodni potencijal“, izjavio je na otvorenju Stephan Lupino.foto (8)

Inicijativa uključivanja različitih umjetničkih izložbi u prostor zagrebačke zračne luke otvorena je za sve umjetnike – one već prepoznate kao i one koji se tek etabliraju u javnosti.foto (13)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home