Francuski Valloire nova hit destinacija hrvatskih skijaša

Posted on 10/20/2015 by with 0 comments

Iako je prvi tjedan siječnja daleko, velik broj Hrvata već je odlučio u kojim će se planinama provoditi na zimovanju. Prema rezervacijama za termin od 2. do 9. siječnja 2016. godine, kojih je iz Hrvatske gotovo 1000, može se reći da je francuska destinacija Valloire nova snježna zvijezda među domaćim ljubiteljima zimskih radosti.

Valloire je atraktivno alpsko selo u blizini doline Maurienne koje skijaškim rekreativcima, mladoj populaciji i velikim obiteljima nudi 83 atraktivne skijaške staze, ali i mnoštvo neskijaških sadržaja poput restorana, barova, panororamskih vožnji i slično. Prvi tjedan u siječnju još uvijek je termin u kojemu Hrvati najviše pretražuju skijanje, a među ostalim najpopularnijim destinacijama su Puy Saint Vincent i Les Sybelles u Francuskoj, Kronplatz i Alta Badia u Italiji te Nassfeld i Bad Kleinkirchheim u Austriji.

Novogodišnji tjedan bilježi manje pretraživanja iz Hrvatske od prvog siječanjskog tjedna, no oni koji se tada planiraju uputiti na skijanje, najviše su zainteresirani za razne destinacije u Austriji, gdje se cijene paketa kreću od 3738 kuna na više, po osobi za sedam noćenja. Kada je riječ o trajanju skijaških putovanja, Hrvati pokazuju da su svojim pretragama za navedene destinacije zainteresirani isključivo za sedmodnevne pakete, dok u susjednoj Sloveniji pretražuju nešto kraća zimska putovanja, odnosno pakete od tri ili četiri noćenja.

Sve više Hrvata koristi „first minute“ opciju rezervacija pa su tako francuski Valloire počeli rezervirati već prije nekoliko mjeseci, dok je među najpovoljnijim ponudama u tradicionalnom hrvatskom skijaškom tjednu Puy Saint Vincent od 1210 kuna za sedam dana po osobi, sa uključenom ski kartom.
Radi slabijeg snijega u prethodne dvije godine očekuje se i velik broj rezervacija u „last minute“ ponudama, a uz navedene destinacije, radi povoljnih ponuda domaće ljubitelje skijanja najviše interesiraju i destinacije Marilleva i Passo Tonale u Italiji te Bohinj u Sloveniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home