Putin Rusima: Ljetujte na Krimu, a ne na Jadranu

Posted on 4/18/2015 by with 0 comments

Ruski predsjednik Vladimir Putin ‘preporučio’ je državnim i javnim službenicima da svoj odmor provedu na Krimu, a ne na Jadranu, prenose mediji
‘Dragi moji Rusi, ove sezone izbjegavajte Jadran i dođite na ljetovanje na Krim’, rekao je navodno Putin. Hrvatska bi ovoga ljeta mogla izgubiti dodatnih četrdesetak tisuća gostiju iz Ruske Federacije, odnosno 30 posto prihoda od turizma na koje je Vlada računala pošto je prošle godine na Jadranu boravilo 140.000 ruskih turista.

Posljednji podaci organizatora putovanja iz Rusije govore kako je organizirani turistički promet prema Hrvatskoj u velikom zastoju i da, od prošlogodišnjih tridesetak čarter-letova aviona koji su slijetali u Pulu, Split i Dubrovnik, ove godine se planira realizacija, jedva, tri takva aviona.

Umjesto na Jadran, Rusi će ove godine masovno krenuti na odmor na Krim i u Soči, pa značajan pad rezervacija bilježe i Španjolska i Grčka, pošto je eventualnu nedoumicu hoće li Rusi krenuti put Jadrana ili negdje drugdje na Sredozemlje, uklonio ruski predsjednik svojom nedavnom uputom svim državnim i javnim službenicima da ‘moraju’ na odmor na Krim.

Kada se cijeloj toj situaciji doda i činjenica da je devalvacija rublje od gotovo 40 posto prepolovila kupovnu moć Rusa u prošlog godini, jasno je da turističke zemlje na ruske turiste, ove godine, ne trebaju previše računati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home