Šibenik prvi grad u Dalmaciji sa sustavom javnih bicikala

Posted on 4/1/2015 by with 0 comments

Nakon uspješno provedenog pilot projekta tijekom kojega je registrirano više od 1000 korisnika ovog cjenovno najpovoljnijeg i najzelenijeg sustava gradskog prijevoza, Šibenik će u srijedu i službeno postati prvi grad u Dalmaciji koji je uveo sustav javnih bicikala.

U Šibeniku su ponosni što je upravo Krešimirov grad stekao ovu titulu jer su projekti poput ovoga u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije, a također i sa vizijom i planovima Gradske uprave vezanima uz održivi razvoj.

Nextbike je jedan od tri vodeća sustava javnih bicikala u svijetu te je prisutan u više od 80 svjetskih gradova. Predstavlja ekološki održiv sustav javnog prijevoza koji donosi velike uštede za sve korisnike, smanjuje prometne gužve i probleme s parkiranjem, doprinosi zaštiti okoliša te podiže imidž svakog grada.

Nextbike stanice od 1.travnja bit će dostupne na četiri lokacije koje je Grad Šibenik definirao sukladno rezultatima pilot projekta, a to su Poljana, Gat Krka, Šubićevac i Baldekin.

Moguće je i naknadno premještanje stanica na druge lokacije za koje građani pokažu interes ili za koje se pokaže da bi mogle biti frekventnije tijekom turističke sezone. Bicikli će biti dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu, podršku korisnicima će pružati pozivni centar svaki dan, 365 dana u godini od 06:00 do 22:00.

Više informacija možete pronaći nextbike.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home