Legendarni Winnetou se vraća u Hrvatsku

Posted on 4/1/2015 by with 0 comments

Njemački Bild je objavio da će se filmovi o Winnetou prema romanima Karla Maya nastaviti snimati ovog ljeta na lokacijama duž hrvatske obale, kao što su Nacionalni park Paklenica, Plitvička jezera, Nacionalni park Krka, Velebit i kanjon Zrmanje.

Winnetou, mnogima omiljeni Indijanac te glavni lik jedne od najgledanijih TV serija među Nijemcima, na male ekrane se vraća do Božića 2016. godine. Tri nova filma oživjet će scene iz 11 prethodnih Winnetou filmova snimljenih od 1962. do 1968. u Starigrad-Paklenici i na drugim lokacijama s netaknutom prirodom. Osim poznate Njemačke novine Bilda, o tome su pisali i njemački Spiegel, austrijski Kurier te drugi mediji.

Starigrad Paklenica je vjerna tradiciji Winnetoua i iz tog razloga odlučili su pokazati poštovanje prema filmskoj ekipi koja je odsjedala u tadašnjem motelu Paklenica. Zato danas obožavatelji Karla Maya mogu uživati u Winnetou muzeju, smještenom pokraj Bluesun hotela Alan.

Pođite putovima Winnetoua i ove godine jer u lipnju se održava Zlatni jubilej Winnetoua – 50. obljetnica snimanja triju filmova u Starigrad-Paklelnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home