Brodosplit jača flotu i gradi ‘trojarbolnu škunu’

Posted on 5/16/2015 by with 0 comments

U radionici predmontaže brodogradilišta Brodosplit u petak položena je kobilica za Novogradnju 525. Riječ je o ‘trojarbolnoj škuni’, prvom iz serije od pet ugovorenih jedrenjaka za kružna putovanja i nautički turizam.

Jedrenjak s tri jarbola će biti dužine 63,95 m, širine 10 m i visine do glavne palube 5,35 m , ostvarivat će brzinu od 11 čvorova. Sa ljepotama Mediterana i Karipskog otočja upoznat će se 36 putnika, a opsluživati će ih 9 članova posade. Brodovi će imati klasu putničkih brodova neograničene plovidbe, što će im omogućavati plovidbu po svim morima svijeta.

Izgradnja jedrenjaka je temelj da se flota Brodosplit plovidbe dalje širi i jača, i predstavlja iskorak na tržište putničkih brodova visoke klase. Ovim projektom punom snagom se aktivira rad ‘Brodosplitove’ flote, ali i obogaćuje hrvatska turistička ponuda, jer postoji velika potreba za brodovima ovog tipa. Tijekom naše turističke sezone plovili bi morima Mediterana, a van sezone Karipskim otočjem i drugim turističkim destinacijama.

Serija ugovorenih jedrenjaka gradi se u klasi Bureau Veritasa, a isporuka prvog je predviđena u četvrtom tromjesječju 2015. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home