Fićo na klupici za planetu Zemlju

Posted on 4/24/2015 by with 0 comments

Ove je godine Turistička zajednica grada Samobora obilježila Dan planeta Zemlje na središnjem gradskom trgu postavljanjem olupine na posve drugačiji način. Na gradskoj klupi na Trgu kralja Tomislava našla se olupina fiće u idiličnom okolišu (ne)taknute prirode.

Drvenu klupicu izradio Franjo Jurčin, a na nju su povdom Dana planeta Zemlje sjeli fotograf Romeo Ibrišević i zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i direktorica TZ Samobor Zdravka Škugor Ferdebar s eko porukom ‘Prirodu biraj i recikliraj’.

Turistička zajednica grada Samobora tako je još jednom s idejnim začetnikom akcije uklanjanja olupina Romeom Ibriševićem uputila javni poziv na očuvanje okoliša.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Akcija uklanjanja olupina kojoj je idejni začetnik Romeo Ibrišević, autor fotografije fiće u idiličnom okolišu (ne)taknute prirode započela je upravo u Samoboru prije 11 godina, a do sada je iz prirode uklonjeno i na reciklažu odvezeno više od 15 000 auto olupina.

Romeu Ibriševiću Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva (HND) i tvrtka APO – usluge zaštite okoliša ove godine dodijelili su i tradicionalnu godišnju nagradu „Velebitsku degeniju“ za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša. Povjerenstvo Zbora novinara za okoliš u obrazloženju nagrada istaknuo je da je Romeo Ibrišević dobitnik nagrade za najbolji rad u tisku, agencijskom i internet novinarstvu za rad “Pazite da vas ne zatrpaju bale smeća”, objavljen u časopisu Meridijani u siječnju ove godine.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home