OD GAFA DO BRENDA U legendarni plitvički hamburger dodali slaninu

Posted on 10/7/2015 by with 0 comments

Plitvički posjetitelji, osim u jedinstvenoj prirodi, sada mogu uživati u jedinstvenim hamburgerima. Uz klasične, u prodaji su i plitvički te lički. Oba su hamburgera bogatija za slaninu, koja u ličkom, uz pljeskavicu, luk, zelenu salatu, kisele krastavce i svježu rajčicu dolazi između dvije kriške domaćeg kruha. U plitvičkom je hamburgeru pak sve isto samo je posluženo u kukuruznom pecivu.

Hambi s kruhom stoji 30, a s pecivom 35 kuna, a na Plitvicama ih imaju u bistroima Kozjačka draga, Hladovina i Labudovac te buffetima Kupalište i Slap. ‘Prvi posjetitelji koji su kušali naše ‘domaće’ hamburgere kažu da su odlični’, otkriva Ognjen Borčić glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Kako bilo, piše Večernjak, čini se da bi ljetošnja priča o hamburgeru u običnom kruhu, koja je u javnosti lansirana u gaf plitvičkih ugostitelja, na kraju bi mogla imati originalan gurmanski kraj. Za takav razvoj zaslužan je ministar turizma Darko Lorencin koji je plitvičke ugostitelje i hamburger s kruhom javno uzeo u zaštitu. Na Plitvicama nakon lansiranja novog specijaliteta kažu, kako će, prihvate li ga gosti dobro kao ministar, svoj hambi i brendirati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home