Dani hrvatskog pršuta u Podstrani

Posted on 4/7/2015 by with 0 comments

Dani hrvatskog pršuta 2015., održat će se 17. i 18. travnja ove godine u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani kraj Splita.

Projekt Dani hrvatskog pršuta manifestacija je izložbenog tipa koja će okupiti ključne subjekte prehrambene industrije i ponuditi odgovore na mnoga pitanja u sektoru pršutarske proizvodnje. Skup je i ocjenjivačkog karaktera, pa će se izvršiti odabir najboljeg pršuta u dvije kategorije.

U sklopu Dana hrvatskog pršuta održat će se radionice i okrugli stolovi namijenjeni educiranju proizvođača, potrošača, ugostitelja, trgovaca te ostalih relevantnih subjekata o temama koje se tiču proizvodnje, deklariranja, certifikacije, financiranja iz Europskih fondova i slično.

Glavni organizator skupa je Klaster hrvatskog pršuta, osnovan uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i drugih mjerodavnih institucija. Pršut je dio hrvatske gastronomske baštine, a u skladu sa specifičnostima proizvodnje, kulturnim i povijesnim nasljeđem proizvode se četiri vrste pršuta: Istarski, Krčki, Drniški i Dalmatinski pršut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home