U reklami za kanadski roaming Dubrovnik ‘glumi’ Italiju (VIDEO)

Posted on 5/24/2015 by with 0 comments

Kanadska komunikacijska i medijska kompanija Rogers Canada napravila je reklamni spot u kojem promoviraju roaming u 35 europskih zemlja. Priču su osmislili prilično jednostavno. Akteri se nalaze se u nekoliko europskih zemalja i uživaju u roamingu.

Jedna od zemalja je i Italija, koju zanimljivo je ‘glumi’ Hrvatska zapravo Dubrovnik, odnosno fotošopirani Stradun.
‘Par koji na web stranici čita talijansku povijest bit će vrlo iznenađen kad sazna da je njhov talijanski kafić zapravo u Hrvatskoj’, samo je jedan od komentara ispod videa.

‘To nije Italija, to je Hrvatska. Rogers stvarno bi trebali promijeniti svoje lažno oglašavanje. Prodavati grad za ono što on nije – nije cool’, piše još jedan korisnik YouTubea.

Oglasila se i kompanija koja je korisnicima za početak poručila da imaju dobro oko, a onda je uslijedilo objašnjenje.
‘Kao što je vrlo učestalo u filmskoj industriji – i, naravno, u oglašavanju, koristili smo London i Dubrovnik da predstavljaju nekoliko mjesta u Europi’, poručili su i dodali kako njihovi korisnici mogu imati koristi on njihovih usluga u više od 35 europskih zemalja među kojima su i Italija i Hrvatska.

I nakon njihovog odgovora mnogi su ostali pri tvrdnji da nije uredu prodavati neku zemlju za nešto što ona nije.
‘Kladim se da su mislili da Hrvati ne znaju što je ta mala stvar – Internet – pa da to nitko neće primijetiti ni istaknuti. Ozbiljno, kao da Italija nema dovoljno turističkih atrakcija koje su stvarno u Italiji pa ste morali posuđivati od nas’, stoji u jednom komentaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home