Autor serija Oz i Obitelj Borgia dolazi u Dubrovnik!

Posted on 4/29/2015 by with 0 comments

Autor serija Oz i Obitelj Borgia, Tom Fontana, dolazi u Dubrovnik u sklopu konferencije NEM koja će se održati od 9. do 11. lipnja. Fontana će se pridružiti koprodukcijskom panelu na ovogodišnjem NEM-u, na kojem će uz Bonitu Pietilu i Petera Nadermanna, među ostalima, podijeliti svoja iskustva u televizijskoj industriji.

Tom Fontana, iskusni scenarist i producent, pisao je i producirao revolucionarne serije kao što su Oz, Obitelj Borgie i St. Elsewhere, za koje je, među ostalima, dobio tri Emmyja, četiri Peabody nagrade i tri nagrade Udruge scenarista.

Fontana se probio na scenu 1983. godine, kad ga je NBC angažirao kao scenarista za seriju St. Elsewhere, nakon čega je pisao scenarije za hvaljene serije i TV filmove kao što su Odjel za umorstva, America: A Tribute to Heroes, Ogoljeni i Pozornik.

Jedan od njegovih najvećih uspjeha je HBO-ova hit-serija Oz, koju su obožavali i gledatelji i kritičari. Riječ je o seriji koja govori o svakodnevnim aktivnostima neobičnog zatvora i kriminalaca koji ondje borave. Njegov posljednji uspjeh povijesna je serija Obitelj Borgia za francuski Canal+, koja se bavi usponom slavne obitelji tijekom renesanse.

NEM 2015 istražit će mogućnosti novih medija, kao i budućnost TV sadržaja, okupljajući najcjenjenije profesionalce i stručnjake, kako bi svima u industriji dali bolji uvid u nove trendove. Treće izdanje New Europe Marketa održat će se od 9. do 11. lipnja 2015. u hotelu Dubrovnik Palace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home