Zadru čestitke sa svih strana zbog izbora za najbolju destinaciju u Europi

Posted on 2/14/2016 by with 0 comments

 
Sa svih strana i na sve načine – osobno ili SMS-ovima, mailovima, tweetovima, lajkovima i komentarima na facebooku, ili na bilo koji drugi način – uspjeh Zadra i njegovo proglašenje za najbolju destinaciju u Europi s puno podrške i ljubavi dijele Zadrani i Hrvati diljem domovine i svijeta, kao i brojni turistički partneri ili kolege iz biznisa.
Gradu koji se – po preporuci “European Best Destinations” portala – mora vidjeti odmah su se javili predstavnici turističkih društava iz Bordeauxa i Madrida te nacionalna turistička organizacija iz Portugala, zračni prijevoznici RyanAir, Lufthansa i Croatia Airlines, veliki tour-operatori poput njemačkog TUI-a, a s porukom “želimo Vam puno uspjeha i još puno ovakvih lijepih priznanja u budućnosti!” riječi podrške uputili su djelatnici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Sjajan rezultat Zadra na izboru “European Best Destinations” portala podržala je i Vlada Republike Hrvatske, pored njih i brojni djelatnici sustava Hrvatske turističke zajednice, Globalni PR tim te Jelena Bilić, direktorica praškog Ureda HTZ-a u Češkoj Republici.

“Šaljite odmah fotografiju Morskih orgulja i Pozdrava suncu!” – zatražila je Bilić kako bi priču o Zadru što prije plasirala u češke medije.
Srdačna čestitka stigla je i od djelatnika Turističke zajednice Grada Zagreba koja je glavni grad Hrvatske promovirala u prvu europsku adventsku destinaciju, a s pismom podrške javio se i ministar turizma Anton Kliman.
“Čestitam Zadru na velikom postignuću. Ovo prekrasno priznanje čestitka je svim turističkim djelatnicima u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Nadam se kako će to biti motivacija za unaprjeđenje razvoja destinacije te poticaj drugim turističkim destinacijama diljem Hrvatske. Vi ste dokaz kako se trud isplati”, napisao je ministar Kliman.
EBD European Best Destinations twitter
Javio se čestitkom i predsjednik Uprave riječke “Jadrolinije” Alan Klanac, direktorica Sektora za turizam hrvatske gospodarske komore Leila Krešić Jurić, tweetali su ili pisali o uspjehu Zadra televizijske zvijezde Dnevnika Nove TV i RTL-ova reporterka Nikolina Radić Ančić, a viša stručna savjetnica u Ministarstvu turizma Zadranka Helena Simoni Račić uspjeh svoga grada podijelila je s Turističkom zajednicom Grada Zadra. Evo što je napisala:
“Kao Vaša sugrađanka koja živi i radi u Zagrebu, vjerovala sam svim svojim srcem u uspjeh i pobjedu i za to smo glasali! Da nije bilo Vas koji ste svojim radom i trudom u ljubavi vjerovali u to što radite, ne bi bilo uspjeha”.

I na kraju, iz mora poruka i čestitki, izdvajamo i jednu koju je iz Japana poslao novinar Kazuto Sassa zahvalivši se na pomoći djelatnicima zadarskog TZ-a prilikom “Tuna, Sushi & Wine festivala”.  “Uživao sam u Zadru”, poručio je japanski novinar koji je priču o Zadru podijelio s gledateljima nacionalne japanske televizije.

 Madrid Congratulations twitter 11.02
Bordeaux se turistički osladio titulom najbolje destinacije
 
Kakve turističke rezultate izbor EBD portala može donijeti pobjedniku, u ovogodišnjem slučaju Zadru? – pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti početkom sljedeće godine, kada se turistički promet i ukupno poimanje turizma u Zadru stavi pod povećalo. Kako se to laskavo priznanje i vrhunska turistička preporuka može pretočiti u uspjeh pokazao je primjer Bordeauxa, prošlogodišnjeg pobjednika izbora za najbolju europsku destinaciju. Ukupni turistički promet u Bordeauxu povećao se za gotovo 16 posto, dok je broj međunarodnih dolazaka zabilježenih na aerodromu “Bordeaux Merignac Airport” porastao za 10,7 posto! Prvi čovjek turizma u Bordeauxu Nicolas Martin pohvalio se još jednom činjenicom proizašlom iz prošlogodišnje pobjede Bordeauxa u izboru za najbolju europsku destinaciju portala “European Best Destinations”: prihodi po sobi u svim kategorijama hotela u Bordeauxu porasli su za čak 12,26 posto, pri čemu su zabilježeni izrazito veći dolasci gostiju iz Britanije, Njemačke, Španjolske, Švicarske, Belgije i Italije. Dakle, najrazvijenijih europskih zemalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home