Treća sezona serije Crossing lines snima se u Opatiji

Posted on 4/17/2015 by with 0 comments

Treća sezona poznate serije Crossing lines (Granice zločina) Film United-a (u vlasništvu Ricka McCalluma, producenta Ratova zvijezda i Indiana Jonesa) iz Češke snimat će se i na raznim lokacijama u Opatiji, sljedećeg tjedna od 22. do 25. travnja.

Radi se o izvrsnoj kriminalističkoj seriji europske koprodukcije, a uz Donalda Sutherlanda (Dvanaestorica žigosanih, M.A.S.H., Igre gladi) u glavnoj ulozi pojavljuje se i Goran Višnjić (Hitna služba, Mirotvorac, The Deep End), dok je sporedna uloga dodijeljena Elizabeth Mitchel poznatoj iz serije Izgubljeni.

Snimanje u Opatiji, Rijeci i Rovinju priprema se u suradnji s produkcijskom kućom Pakt media iz Zagreba, koja je najavila dolazak ekipe s više od 200 članova.

– Filmski turizam je za Opatiju iznimno interesantan kao novi proizvod izvan glavne turističke sezone, ali i zbog posebnog imidža kojeg destinacija dobiva kroz ovakav vid svjetske promocije, komentirala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Opatija.

Prema procjenama čak pet posto turista iz zemalja članica Europske unije destinaciju bira prema lokaciji gdje su snimani njihovi omiljeni filmovi i serije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home