Piloti Red Bull Air Racea opet lete po Rovinju

Posted on 5/26/2015 by with 0 comments

Nakon uspješnog lanjskog, prvog Red Bull Air Race u Hrvatskoj i Rovinju, to se svjetsko natjecanje najboljih pilota ove godine ponovo vraća u Rovinj koji će predstojećeg vikenda, 30. i 31. svibnja, ugostiti ne samo pilote nego i brojne turiste iz svijeta, ‘zaljubljenike’ u to natjecanje.
Očekuje se da će ta utrka ove godine okupiti i više od lanjskih oko 50 tisuća posjetitelja.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015. broji ukupno osam utrka, počelo je u veljači u Abu Dhabiju, druga utrka održava se sredinom svibnja prvi put u Chibi u Japanu, a nakon Rovinja ostale utrke održat će se u Budimpešti, Ascotu, Spielbergu, Fort Worthu i Las Vegasu.

Utrka će u Rovinju biti postavljena uz sjevernu obalu u blizini starog grada, čime se i pilotima i navijačima pruža najspektakularnija pozadina.

Ta je svjetska utrka pokrenuta 2003., već 2005. postaje službeno Svjetsko prvenstvo zračnih utrka, a u svijetu je prate milijuni obožavatelja.

Riječ je zapravo o najbržem svjetskom moto-sport spektaklu koji okuplja 14 najboljih trkaćih pilota u natjecanju koje kombinira brzinu, preciznost i vještinu uz korištenje najbržih i najokretnijih laganih trkaćih aviona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home