Multiaktivna utrka u Konavlima

Posted on 5/12/2015 by with 0 comments

U okviru višednevnog događanja „Proljeće u Konavlima”, u subotu, 16. svibnja 2015. održat će se besplatna međunarodna SUD SIT multiaktivna utrka. Start je u 10 sati na glavnoj rivi u Cavtatu, a cilj uz proglašenje pobjednika i prigodni domjenak je u 15 sati u pustolovnom parku Cadmos Villageu u Komajima.

Utrka uključuje vožnju kajacima, trčanje, spuštanje užetom niz stijenu i vožnju biciklom (tehničku opremu osigurava organizator), a duga je 25 kilometara. Natjecatelji će imati priliku proći očišćenom i označenom trasom nekadašnje uskotračne željeznice koja je prenamijenjena u biciklističko-pješačku stazu „Ćiro“ i voziti brdske bicikle kupljene u sklopu projekta SUD SIT.


Očekuje se 50-ak natjecatelja u tri kategorije – muškoj, ženskoj i mješovitoj kategoriji, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka do četvrtka, 14. svibnja 2015. ili sat vremena prije početka utrke za registracijskim stolom na rivi u Cavtatu.

Što je SUD SIT?

Cilj dvogodišnjeg projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa je unapređenje turističke ponude u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Općini Tivat. Projektne aktivnosti usmjerene su na razvoj novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnog odmora, itd.  u predsezoni i posezoni. Partneri projekta u Hrvatskoj su Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) i Udruga Agroturizam Konavle, a u Crnoj Gori Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat i JP Komunalno Tivat. Više o projektu saznajte na http://crossbordertourism.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home