Magareći spektakl u Tisnom

Posted on 8/8/2015 by with 0 comments

Udruga ‘Tišnjanski tovar’, Tisno, Općina Tisno i Turistička zajednica Općine Tisno ove subote organiziraju tradicionalnu 10. Međunarodnu trku tovarov Tisno 2015.

Na tovarećem trkalištu na glavnom Trgu Rudina u Tisnom u subotu 8. kolovoza 2015. održava se sportsko-zabavni megaspektakl 10. Međunarodna trka tovarov (10. Međunarodna utrka magaraca). U 20.30 sati iz štala u Vili uz limenu glazbu i mažoretkinje prema Rudini kreće defile 12 reprezentacija koje su se kvalificirale za prvenstvo.

Foto: Hrvoslav Pavić

Foto: Hrvoslav Pavić

Sudjeluju: Nizozemska, Njemačka, Slovačka, Engleska, Francuska, Brazil, Hrvatska, Slovenija, BiH, Mađarska, te po prvi puta Republika Makedonija (Република Македонија) i Slobodna Država Bavarska (Freistaat Bayern).

Otvaranja utrke je u 21.00 sat, prva kvalifikacijska utrka kreće u 21.30 sati, u 22.00 kreće druga kvalifikacijska utrka, a u 22.30 je finalna. Program će i ove godine voditi Davor Dretar Drele, a  nakon proglašenja pobjednika slijedi vatromet i veliki koncert Danijele Martinović. Bitno je spomenuti da su manifestacija i koncert i ove
godine besplatni, te da ih poklanjaju Udruga ‘Tišnjanski tovar’, Općina Tisno i Turistička zajednica.

Foto: Hrvoslav Pavić

Foto: Hrvoslav Pavić

Titulu prvaka u subotu brani Nizozemska, za koju su pobjednički pehar prošle godine više nego uvjerljivo osvojili jahačica Fabienne i njen magarac Robben, optrčavši sva tri kruga prije nego su drugi uopće završili prvi krug. Fabienne i Robben će ove godine imati jaku i opasnu konkurenciju. Naime, na subotnjoj utrci sudjelovat će i magarac Maksi s ergele Rokice Ferare iz Tribunja, pobjednik prošlotjedne 48. Tribunjske utrke magaraca. Međutim, još uvijek se ne zna tko će ga jahati i čiju će zastavu pokušati proslaviti.

Foto: Hrvoslav Pavić

Foto: Hrvoslav Pavić

Foto: Hrvoslav Pavić

Foto: Hrvoslav Pavić

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home