Što su hrvatski balonaši radili u Dubaiju (VIDEO)

Posted on 12/13/2015 by with 0 comments

Hrvatski balonaši i padobranci boravili su u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama branili boje Hrvatske među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, koji se natječu u 23 discipline. Helikopteri, avioni, baloni na vrući zrak, zračni brodovi, žiroplani, zmajevi, padobrani itd. dopremljeni su iz cijeloga svijeta, a svi sportaši dočekani su najtoplijom dobrodošlicom.

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fantastičnom su priredbom proveli gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

That’s it, that’s all folks. #ballonteamcro signing off from #wagdubai Team #zagreb #croatia #balloonclubzagreb #dubai

Posted by Balon klub Zagreb (Zagreb Balloon Club) on Saturday, December 12, 2015

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada moglo predvidjeti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno.

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu. Plavi Zagreb na plavom nebu Dubaija posebno ih raduje!

Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan “Tom Balon” Mikloušić, hrvatska balonaška legenda. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home