‘Open Mind Holidays’ za seks turizam u Dalmaciji

Posted on 4/7/2015 by with 0 comments

Splitska agencija ‘Open Mind Holidays’ od ove sezone započela je nuditi posebne aranžmane krstarenja za homoseksualce, svingere i nudiste i time znatno obogatila turističku ponudu u srednjoj Dalmaciji. Za svoje aranžmane garantiraju slobodu, privatnost i diskreciju.

Pikantni aranžmani, iako su i do sada postojali u privatnim angažmanima, od ove turističke sezone službeno se prodaju u agenciji “Open Mind Holidays’. ‘Sloboda na odmoru je ono što turisti žele’, kazale je za beogradske ‘Novosti’, Marija Anibali, menadžerica ove splitske agencije.

‘Na lijepom Jadranskom moru ljudi bi se trebali osjećati opušteno, naravno uz one koji dijele njihovo zanimanje. Neki podaci govore da u centralnoj Evropi ima više od milijun svingera. Krstarenja će biti specijalizirana za određene skupine, pa će tako svingeri, gejevi i nudisti krstariti odvojeno.

Kako kaže Anibali, koja je ideju za ovaj vid turizma dobila dok je živjela u Njemačkoj, posebno osmišljeni aranžmani jamčiti slobodu, privatnost i diskreciju.

Hrvatski seks-turizam trebalo bi privući goste koji bi željeli odmarati i obilaziti Vis, Šoltu, Split, Brač, Hvar, Korčulu, ali i mnoge druge otoke. Njemački turisti bit će, nada se Anibali, najbrojniji, ali neće izostati ni Britanci i Amerikanci. To su gosti od 35 do 55 godina, uglavnom dobro situirani, koji nemaju djece ili su ona odrasla.

Cijena sedmodnevnog krstarenja kreće se od 889 pa do 1.680 eura. Najskuplji je boravak na guletu, ekskluzivnom brodu na kojem može biti grupa od 10 gostiju. ‘Svake godine Hrvatsku obalu posjeti veliki broj gej turista, ali i svingera’ priča Anibali.  Menadžerica smatra da će ovo biti idealna prilika obići Dalmaciju i uz to više uživati u uvalama nego na javnim plažama.

‘Gosti će, ipak, pretežno boraviti na brodu, pa se nude aranžmani s punim pansionom. Mediteranska kuhinja, specijaliteti od ribe i morski plodovi glavni su aduti naših kuhara’, kazala je Anibali.

Najlošije što može da se dogodi gostima na ovim krstarenjima, nastavlja, je da se pomiješaju po kabinama. Po svemu sudeći, za financijski uspješnu sezonu više nisu dovoljni samo more i lijepo vrijeme, zaključuju u Novostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home