Zagreb iz malo drugačije perspektive

Posted on 9/12/2015 by with 0 comments

Ognjen Ivanović već petu godinu objavljuje videouratke na YouTube kanalu Dobre ideje. Sada u serijalu ‘Nekad i sad prikazuje Zagreb iz malo drugačije perspektive’

‘Inspirirao sam se likom koji je slikao scene iz filmova na trenutnim lokacijama te sam odmah pomislio kako bi bilo fora isto napraviti u Zagrebu koji je sam po sebi jako fotogeničan te sam znao da koju god sliku izaberem bit će posebna na svoj način. Prvobitna ideja bila mi je fotkati Zagreb onako iz gušta kako bi napravio predah od rada na YouTubeu. Nisam tražio nikakvo savršenstvo već nešto što će isti tren biti gotovo, bez ikakvih intervencija u editing programima. Sekunda posla, za razliku od montaže videa na kojoj provedem tjedan dana za samo minutu-dvije clipa. Eto nažalost ništa od predaha. Uz pomoć Dragane i Josipa uspio sam snimiti ovaj video i veliko im hvala 😉 Više od 1300 slika je korišteno u videu…’, napisao je Ivanović u opisu videa na You Tubeu.

Podsjetimo u siječnju ove godine je u razgovoru za 24sata.hr da je S fotoalbumom ‘Nekad i sad’, koji objavljuje na profilu Dobre ideje na Facebooku započeo je početkom godine. – To je svojevrstan odmor između videoklipova na YouTubeu. Inače radim uredski posao, a u slobodno vrijeme smišljam i montiram videoklipove te mi je trebalo nešto kao odmak. Ovo mi je zabavno i natjera me da se malo prošetam gradom i uživam u njegovim ljepotama. Taj koncept fotogafiranja nije moja ideja, inspirirao me je čovjek koji spaja filmske lokacije sa stvarnim, trenutačnim lokacijama – govori Ognjen i dodaje kako se ne potpisuje ispod fotografija, ali ga veseli kad ljudi prepoznaju da je to njegov rad.

– Mislio sam stavljati vodeni žig na fotografije, ali nemam ni volje ni vremena za to. Radim to iz čistog užitka i volio bih kad bi to možda motiviralo druge ljude da naprave nešto takvo. Čini se da se ljudima sviđaju te fotografije. Kad god ih objavim, u komentarima su pohvale, a mnogi su mi počeli slati stare fotografije gradova i davati prijedloge – kaže Ognjen. S fotografijama Nekad i sad priča neće stati. Jasno, sljedeći je korak izrada videa od tih fotografija koji bi trebao biti gotov za mjesec dana. To je, kako kaže, projekt koji zahtijeva malo više vremena jer će sadržavati oko 2000 fotografija i, ako žele da bude kvalitetan, morat će dobro zagrijati stolac.

Video je izradio kako je obećao, a od Ivanovića i ekipe očito i u budućnosti možemo očekivati nove krativne projekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« Back home